Sytytystulpat

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Päätin vaihtaa sytytystulpat autooni. Tulpiksi valitsin Denson tulpat, koska ne ovat tekniikaltaan parhaimmasta päästä ja niissä käytetään eksoottisia materiaaleja kuten Iridium. Ostin Densot lauttasaaren Osaset liikkeestä noin 30 eurolla.


Uudet tulpat

Tulpat olivat pakattu hyvin ja metalliosan päällä oli vielä erillinen muovikuori. Itse tulpat näyttivät varsin tavallisilta.


Uusi "teho" tulppa.

Tulppien vaihto oli helppo. Aluksi avasin muovikannen, joka oli kiinni kahdella kuusiokolo ruuvilla.


Muovikansi.


Kansi auki.

Tämän jälkeen tulpanjohdot saivat luvan irrota. Kannen alla on johtojen irroittamiseen tarkoitettu työkalu, jolla homma on helpompi, vaikka kyllä ne ihan sormillakin irtoaa.


Kuvassa näkyvä oranssi kumi on se työkalu.


Johdot irti.

Kun johdot olivat pois tieltä tulpat pystyi irroittamaan. Tämä onnistuu parhaiten siihen hommaan suunnitellulla pitkällä hylsyllä.


Vanhat tulpat. Klikkaa kuvaa jotta näet sen isompana.

Vanhat tulpat olivat melko moskaset, mutta denson sivuilla olevan vanhojen tulppien lukuohjeen mukaan, ne olivat normaalisti kuluneet.

Kun tulpat oli saatu paikoilleen, puhalsin vielä nätisti paineilmaa tulpanjohtojen liittimiin, jotta mahdolliset roskat irtoaisi. Tämän jälkeen heitin johdot kiinni ja ruuvasin muovisuojuksen paikoilleen.

Kone lähti nätisti käymään ja äänet, hetkellinen kulutus ja kierrokset olivat kohdillaan. Sammutin auton ja avasin muovikuoren, jotta voin vielä silmäillä näkyykö siellä jotain erikoista. Kaikki näytti hyvältä, joten kansi takaisin kiinni.

Helppo, nopea ja hyödyllinen projekti.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org