Vaapaavirtaus suodatin

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Auton moottorin imuilman suodatin vaikutti epäpuhtaalta ja päätin vaihtaa sen. Tepastelin Lauttasaaren Osaset liikkeeseen ja pyysin kyseistä osaa. Sain kuulla että heillä olisi suodatinkoteloon asennettava vapaavirtaus suodatin, joka ei ollut sellainen vaahtomuovi läpyskä. Kaiken lisäksi suodattimen likaannuttua sen pystyisi pesemään ja käyttämään uudelleen.

Ostin kyseisen suodattimen 40 eurolla. Tavallinen paperisuodatin olisi maksanut 20 euroa, joten pidemmän päälle tämä tulisi halvemmaksi. Mukaan tarttui vielä litra ilmansuodatin öljyä sekä Denson sytytystulpat.


Uunituore suodatin.

Suodatin oli suhteellisen jämäkän tuntuinen, eli se saattaisi kestää useammankin kilometrin. Suodattimen ulkopinnat olivat muovia ja reijät melko kookkaita. Muovien välissä oli sitten tiheämpi reikäistä puuvillaa.


Klikkaa kuvaa, jotta näet sen isompana.

Suodattimen vaihto oli suht. kivuton. Ilmanpuhdistus kotelon reunoilla olevat klipsit avattiin ja kotelo nostettiin ylös.


Kotelo kiinni.


Kotelo auki.

Vanha suodatin heitettiin roskiin ja itse kotelo puhdistettiin hyvin, jotta suodatin ei tukkeudu heti.


Kotelo ilman suodatinta.

Tämän jälkeen uusi suodatin heitettiin paikoilleen ja kotelo suljettiin.


Uusi suodatin uudessa kodissaan.

Ajossa ja auton äänissä  ei huomaa mitään eroa. Ainoastaan mielikuvitus hevosia oli ilmaantunut kiihdytyksiin ja niitä  kiihdytyksiä tehtiinkin sitten paluumatkalla paljon.

Suurin etu on ehkä tämän kaltaisen suodattimen edullisuus pitkällä aikavälillä. Toinen etu on se, että nyt voi sitten kerskua esson baarissa vapaavirtaus suodattimella. Bling bling.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org