Nokka-akselin anturi

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Auto oli ruvennut nykimään sekä sytyttelemään vikavaloa. Nykiminen johtui siitä, kun anturi antoi huonolaatuista dataa moottorin ohjaukseen, tämä katkaisi hetkellisesti bensan syötön. Jos auto oli tyhjäkäynnillä, se saattoi myös sammua. Kun sen sitten käynnisti uudelleen, vikavalo syttyi ja auto ei enää nykinyt.

Vaihdoin aluksi sytytysjohdot, koska ne olivat muutenkin huonossa kunnossa. Vika ei tällä korjaantunut, joten päätin vaihtaa nokka-akselin asentoanturin.

Anturin ostin täältä, ja hintaa sille kertyi 108 euroa. Anturi oli alkuperäinen ja mukana tuli anturin lisäksi uusi liitin, sekä neljä puristettavaa johtoliitintä.

Autoa sai purkaa melko paljon jotta anturin sai irti, koska sen kiinnitysruuvi on jakohihnan suojakotelon alla. Konepellin alta irrotettiin venttiilikannessa oleva muovin pala, nokka-akselin asentoanturin liitin, ilmanputsarin kotelo, sekä moottorin tuki (vain ilmastoidut). Vanha asentoanturin liitin lähtee irti, kun siinä olevaa muoviklipsiä painetaan sisään päin.


Yläpuoli purettuna.

Alapuolelta irrotettiin rengas, rengaskotelossa oleva suojamuovi, moniurahihna sekä kampiakselin päässä oleva moniurahihnan pyörä. Moniurahihnan saat irrotettua kääntämällä automaattikiristäjän päässä olevaa mutteria vastapäivään.


Kuvassa oleva rulla irroitetaan.

Itse suojakotelo on kiinni neljällä (muistaakseni) ruuvilla. Kun kotelon sai pois anturi oli helppo irroittaa, koska se oli kiinni vain yhdellä ruuvilla. Kyseinen ruuvi sorvaantuu helpolla, joten kannattaa ottaa mukaan muutama 10-20mm pitkä M6 ruuvi, jotta voit korvata mahdollisesti vahingoittuvan ruuvin.


Nuoli osoittaa ruuvin paikkaa.

Kun anturi oli vaihdettu, oli aika vaihtaa liitin. Uudessa anturissa oli erilainen liitin, jonka pitäisi kestää vanhaa paremmin.


Ylempi on uusi liitin.

Aluksi katkaisin vanhan kaapelin jostain ventiilikannen reunan kohdalta. Näin koneen päälle jäi uusi, kestävempi kaapeli. Leikkasin myös uuden kaapelin siten, että se ei ole liian pitkä. Kuorin kaapelia noin 15 mm ja johtoja noin 5mm.


Johdot ovat kummassakin kaapelissa saman värisiä.

Sattuneista syistä en voinut käyttää mukana tulleita puristeliittimiä, joten tein abikoista omat. Otin 4 kappaletta punaisia (pieniä) haarukkaliittimiä ja poistin niistä haarukan ja suojamuovin. Näin ne eivät vie niin paljoa tilaa.


Pala on keskeltä ontto.

Seuraavaksi leikkasin palat kutistesukkaa molempiin kaapeleihin. Sukat olivat halkaisialtaan suunnilleen saman kokoiset mitä kaapeli. Leikkasin vielä lisäksi hieman isompaa sukkaa ja asetin sen toiseen kaapeliin.

Myös jokaiseen johtoon tuli kutistesukka puristeliittimen päälle. Laitoin siis palan toiseen johtoon, puristin liittimen paikoilleen ja sulatin sukan liitoksen päälle.

Tein kaikki liitokset samalla tavalla, jopa kuorettoman johdon kohdalla. Tämä siksi, että jos jokin sukka puhkeaisi, siitä ei seuraisi välttämättä oikosulkua.

Lopuksi työnsin kaapeleissa odottavat pienemmät sukat mahdollisimman hyvin liitoksen päälle ja sulatin kiinni. Tämän jälkeen sulatin vielä isomman sukan edellisten sukkien päälle, jotta liitos olisi tiivis.


Kun klikkaat ylläolevaa kuvaa, näet miten sukat on aseteltu.

Hommassa kesti jokunen tunti, varsinkin johtojen kanssa räplätessä, mutta mikään kohta ei vaatinut mitään erityisosaamista.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org