Polttoaineen suodatin

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Päätin vaihtaa polttoaineen suodattimen, koska sitä ei ollut vaihdettu viimeiseen 50 tuhanteen kilometriin. Itse suodattimen ostin Biltemasta, josta muutenkin nämä yksinkertaiset osat tulee hankittua. Hintaa osalle kertyi noin 11 euroa.

Jotta suodattimen saattoi irroittaa, järjestelmän paine piti purkaa. Tätä varten polttoainepumpun rele piti löytää ja irroittaa. Relettä sai väännellä ja repia ihan kunnolla ennen kuin se irtosi.


Releet löytyvät mustasta kotelosta keskellä kuvaa


Meisselin osoittama rele on polttoainepumpun

Kun rele oli irti starttasin autoa muutaman sekunnin, jotta paine laskisi. Tämän jälkeen irrotin akun miinuskaapelin ja  asetin releen takaisin paikoilleen. Seuraavaksi avasin paineenpurkuventtiilin, jolloin paine poistui.


Asetin paperin ventiilin taakse, jotta polttoaine ei sotkisi

Nostin auton pukeille ja aloin etsimään suodatinta, joka löytyikin pian kuljettajan takarenkaan vierestä.


Auto pukeilla


Vanha suodatin

Letkut olivat kiinni eräänlaisilla hakasilla suodattimessa. Pienen mietiskelyn jälkeen otin käteen kaksi meisseliä, joista toisen asetin liittimen ja auton rungon väliin. Painoin vastakkaista hakasta toisella meisselillä, jolloin kummatkin hakaset painuivat alas. Tämän jälkeen vedin voimaakkasti ja liitin irtosi. Tämä varmasti helpotti suodattimen pyörittäminen liitinten ollessa kiinni.

Suodatinta irroittaessa kannattaa laittaa joku astia sen alle, koska letkuista tippuu toista desiä polttoainetta.

Uusi suodatin meni helposti paikoilleen ja näytti pysyvän siellä kunhan kiristin suodattimen ympärille tulevan siteen.


Uusi suodatin paikoillaan

Laskin auton alas, kiinnitin maakaapelin ja käänsin avaimesta virrat päälle. Hetken aikaa kuului releen naksunta sekä pumpun surina. Surina loppui hetken päästä, varmaan kun pumppu sai nestettä. Käynnistin auton ja kaikki näytti pelaavan.

Aikaa kului noin pari tuntia sisältäen kuvauksen jne. Homma oli kaiken kaikkiaan melko helppo.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org