Jäähdytinneste

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Olin huomannut, että auto ei enää lämpene kunnolla. Ajossa jäähdytinnesteen lämpötila ei noussut yli 80c ja lämmitys piti olla melkein täysillä, vaikka on nollakeli. OCF:n foorumissa huomasin, että muillakin oli samanlaisia ongelmia. Syyksi povattiin jäähdytinnesteen loppumista tai termostaatin viallista toimintaa.

Viimeviikolla check-control ilmoitti ”check cooler level”, eli tarkista jäähdytinnesteen taso. Tästä päättelin, että autosta on varmaan jäähdytinneste vähissä ja että lämmitysongelmat korjaantuisivat, kun vaihdan sen.

Menin tallin lähellä olevaan Shell-huoltoasemalle ja ostin kaksi litraa Glycoshell muljua.


Kaksi litraa muljua.

Aineeet sekoitetaan 50/50 suhteella, eli kahdesta litrasta tulee neljä litraa. Ensin kuitenkin piti sada vanha neste pois jäähdytysjärjestelmästä. Tähän sain hyvät ohjeet OCF:n foorumilta (linkki vie kyseiselle palstalle).

Aluksi avasin paisuntasäiliön korkin rättiä käyttäen ja varovasti, niin kuin haynes oppaassa sanotaan. Kun korkki oli auki, niin irrotin syylärin ja paisuntasäiliön välisen letkun syylärin päästä. Sitten raivasin tien alavesiletkulle ja rupesin irrottamaan sitä.


Siinä yläletku irrotettuna. Kovasti on tavaraa alavesiletkun tiellä.

Kaikki letkun oli kiinni ”pikaliittimillä” jotka oli vaikea irrottaa. Varsinkin alavesiletkun iso pikaliitin, joka vaati isot papukaijapihdit. Tilaa oli vähän ja liitin oli huollossa laitettu huonoon asentoon, joten letkun irrottaminen oli kovin työlästä. Lopulta sain meisselillä työnnettyä liittimen parempaan asentoon ja sain letkun irti. Kun neste oli valunut kokonaan ulos kaadoin ämpärillisen kuumaa vettä perään, jotta jäähdytin neste huuhtoutuisi pois maalipinnoilta. Haynesin mukaan  jäähdytinneste on huonoksi maalipinnoille.


Alavesiletku irti.

Kun järjestelmä oli tyhjä, oli aika pistää letkut takaisin kiinni ja uusi neste sisään. Laitoin alavesiletkun kiinni ja kiristin sen uudella liittimellä joka oli ruuvikiristeinen. Tätä suositeltiin Haynesissä ja ei syyttä. Letkun kiinnittäminen kesti noin kaksi minuuttia.


Alavesiletku kiinnitettynä ruuvikiristeisellä liittimellä.

Sitten ylempi letku kiinni ja nesteet sisään. OCF:n ohjeissa kehotettiin käyttämään auto niin kuumaksi, että flekti käynnistyy. Tämä piti tehdä sen takia, että kaikki ilma saadaan pois järjestelmästä, kun termostaatti aukeaa.

Nesteiden vaihdon jälkeen autoon tuli hieman lämpimämpää ilmaa, mutta ei silti niin lämmintä kuin pitäisi ja jäähdytin nesteen lämpötila oli edelleen alle 80c. Seuraavaksi päätin vaihtaa termostaatin. Siitä lisää termostaatti projektissa.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org