Jarrusatula

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

Jarrusatuloiden maalaus

 

Sain päähäni maalata jarrusatulat siniseksi kun näin eräällä nettisivulla tähän tarkoitettua maalia. Olin myös käynyt asiaa läpi OCF:n foorumilla. Maali oli melko edullinen, joten tämäkin kannusti puuhan alottamista.

"Isot pojat" OCF foorumilla kehottivat lasikuulapuhaltamaan satulat ennen maalausta. Tämä olisi vaatinut jarrujen purkamista, kasaamista ja ilmaamista, joten päätin tehdä maalauksen irroittamatta mitään muuta kuin renkaat.

Ruoste ja muu moska piti nyt joka tapauksessa poistaa satuloiden pinnasta. Työkaluina käytin teräsharjaa, puhdistusainetta ja paineilmaa. Näillä ruoste lähti melko hyvin, mutta pienempiin koloihin sitä jäi.

Koska maali oli kuitenkin edullista ja ilman jarrunjen purkamista homma ei ollut liian iso, päätin jatkaa pienistä ruostejäljistä huolimatta. Otin vanteen irti, puhdistin satulat ja suojasin talouspaperilla kaiken muun, paitsi maalattavan alueen.

Sitten vaan purkki käteen, himan ravistelua ja maalaamaan. Purkin kylessä neuvottiin maalaamaan ohuita kerroksia, joten näin toimin. Tämän näköiseksi jarrusatula muutui maalauksen jälkeen:

Vaikka purkissa lukee, että pölykuiva kymmenessä minuutissa, niin todellisuudessa kestää vain 5 min. Kokonaan kuiva 50 minuutin jälkeen. Tämän jälkeen isketään kuivumisenaikana pestyt vanteet kiinni.

Kokonaiskuva:

Toimenpiteet toistetaan 4 kertaa, tai niin monta kun on satuloita. Itsellä meni tunti jokaisessa satulassa. Tämän takia siis odotin sen kokonaiskuivumisen ainoastaan sen viimeisen kohdalla, koska kuivuuhan se maali kun puuhailen seuraava rengasta.

Katsotaan minkä näköinen on, kun vaihdan talvinakit alle.

1.11.2004

Vaihdoin eilen talvirenkaat alle. Vieläpä kaksikertaa, kun tuli mokattua pyörimissuunnan kanssa. Samalla vilkaisin satuloita ja maali on todellakin pysynyt pinnassa. Joitain pieniä vaaleita pilkkuja oli tullut pintaan. Luultavasti kivet hieman hioneet. Seuraavan kerran palaan asiaan kun alut tipahtaa taas alle.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org