Kampiakselin anturi

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Auto oli ruvennyt pätkimään ja sytyttämään vikavaloa. Kun valo syttyi pätkiminen lakkasi, mutta auton suorituskyky heikkeni huomattavasti, koska auto siirtyi varaohjelmalle.

Päätin lukea vikakoodit jotta tietäisin mikä on vikana. Ajoin auton tallille ja irrotin käsijarrukahvan alla olevan muovin. Tämän alta löytyi diagnostiikka liitin. Laitoin pienen johdonpätkän 5- ja 6-reikien välille, jolloin vikavalolamppu "morsettaa" vikakoodin.


Liitin kytketty lukemista varten...

Käynnistin auton ja rupesin kirjaamaan koodeja ylös.

- - - - - - - - - -
- - -
- - -
- - - - -

Kymmenen välähdystä tarkoittaa nollaa ja muut lukumäärän mukaista numeroa. Tästä saadaan 0335, joka tarkoittaa kampiakselin anturia (0340 on nokka-akselin anturi, josta löytyy myös juttua). Loput koodit löytyy täältä.

Tilasin osan automuovikemikaalista joka maahantuo opelin alkuperäisiä osia. Hintaa anturille tuli noin 50 euroa.


Uusi anturi...

Kerron nyt tässä miten anturi pitäisi vaihtaa, enkä sitä mitä tein. Hommaan meni lähemmäs 5 tuntia, koska moni asia tuli yllätyksenä eikä niihin ollut vastauksia. Toivon, että seuraamalla tätä ohjetta hommasta selviää alle tuntiin. Kuvia ei ole paljoa, mutta eipä osaa näekkään sen ollessa kiinni.

Jos autosi on B-vectra jossa on kahdenlitran moottori, sekä ilmastointi, et näe osaa hyvin sekä tilaa on vähän. Ei silti liian vähän.


Tuolta suunnalta voi alkaa etsimään osaa.


Tuossa on anturin kiinnitysruuvi.

Aluksi kannattaa irroittaa öljytikku sekä sen putki. Tämä tapahtuu avaamalla ruuvi joka pitää kiinnikettä paikoillaan. Kun kiinnike on irti, putkea vedetään ylöspäin samalla vitkuttaen sitä joka suuntaan. Putki on usean sentin koneen sisässä, joten siinä voi kestää muutama minuutti.

Anturi on kiinni yhdellä ruuvilla, jonka pää on kuin torks-avain. Näitä varten on olemassa omat avaimensa, mutta itse käytin 8mm lenkin pyöreää päätä. Kyseinen hylsysetti on kyllä hyvä hankinta, koska näitä ruuveja on jokapaikassa.

Kun ruuvi oli irti vedin anturin pois kolosta. Sitä voi joutua hieman varovasti heiluttelemaan. Johdon toinen pää on imuilman putken (norsunkärsä) kyljessä kiinni.

Vanha ja uusi anturi saattavat olla erinäköisiä, mutta ainoastaan maksimihalkaisialla ja pituudella on väliä.


Oikealla uusi ja vasemmalla vanha.

Uuden anturin johto kannattaa esipujottaa ennen kuin anturia kiinnittää. Ennen kuin työnnät anturin koloon, pyyhkäise vielä puhtaalla sormella kaikki kiinnityspinnat, jotta väliin ei jää roskaa. Jos anturi ei ole juuri oikealla syvyydellä, se ei toimi.

Anturia pitää hieman pyöritellä jotta se menee koloon mutta ajan kanssa se sinne tipahtaa. Tämän jälkeen se pitää pyörittää oikeaan asentoon, jotta ruuvin saa kiinni.

Kun ruuvi on kiinni, öljyputki sekä tikku asennetaan paikoilleen. Sitten vaan kädet ristissä auto käyntiin ja jos valo ei syty, auto toimii.

Vanhasta anturista näki aika selvästi miksi se ei toiminut. Johdot pääsivät koskemaan tosiaan.


Näkyy paremmin kun klikkaat kuvaa.

Homma ei sinällään ole vaikea, mutta vaatii hieman sinnikkyyttä.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org