Öljynvaihto

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Oli päässyt 120 tuhatta kilometriä pyörähtämään mittariin, joten oli aika vaihtaa öljyt. Öljyksi valitsin Mobil 1 5w 40 (muistaakseni) ja suodatin oli GM:n. Osat ostin Motonetistä jossa hintaa öljylle ja suodattimelle tuli yhteensä jotain 40 euroa.

Osien oston jälkeen siirryin viereiselle Nesteelle vaihtopuuhiin, mutta siellä oli ruuhkaa. Päätin käydä vaihtamassa termostaatin ensin ja tämän jälkeen siirryin Olarin Nesteelle jossa oli tilaa.


Pohja näytti hyvältä ja kesällä vaihdettu pakoputkikin näytti olevan kunnossa.

Nostin auton ylös ja aluksi tukin pohjaa. Kaikki näytti olevan kunnossa joten päätin ottaa öljyt ulos. Harmikseni huomasin, että öljyproppu oli torks-kannalla. Onneksi huoltamolla myytiin torks-avaimia joten homma ei tyssähtänyt heti.


Öljypohja torks-kantaisella öljypropulla.

Proppu oli todella tiukassa, joten jouduin käyttämään jatkovartta ja vasaraa, jotta sain sen auki. Huollossa ovat kait vaihtaneet öljyt aina yläkautta. Tämän jälkeen irrotin öljynsuodattimen, joka oli melko ahtaassa kolossa.


Vanha öljynsuodatin.

Pienen taistelun jälkeen suodatin irtosi ja pääsin taas askeleen lähemmäs valmista. Ihmettelen kyllä kovasti suodattimen sijoituspaikkaa, koska olen nähnyt monessa autossa sen olevan paljon fiksumassa paikassa.


Isäntä putsaa käsiään kun ei pystynyt katselemaan sivusta rävellystäni ja puutui peliin :)

Kun öljyt olivat tippuneet oli aika kiinnittää uusi suodatin. Ennen tätä piti putsata kiinnityspinta ja alusta öljystä, jotta vaihdoin jälkeen pystyisi näkemään vuotaako öljyä jostain.


Öljynsuodattimen kiinnityspaikka joka kuului putsata.

Enää piti öljytä suodattimen tiivistepinta, jotta sen saisi sitten 15 tuhannen kilometrin jälkeen taas auki. Kun tiiviste oli kiinni, tarkistelin vielä hetken paikkoja ja laskin auton alas. Laitoin neljä litraa öljyä rallyä koneeseen ja käytin sitä hetken.


Uuden suodattimen tiivistepintaa öljytään.

Tämän jälkeen nostin auton vielä kerran ylös ja tarkistin mahdolliset vuotokohdat. Kun vuotoja ei löytynyt laskin auton alas ja menin maksamaan hallin maksun (jotain 20 euroa).

Toivottavasti ensikerralla homma hoituu nopeammin, niin saa kulut vielä pienemmäksi.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org