Alapallonivel

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Auto ei mennyt katsastuksesta läpi, koska oikeassa eturenkaassa tuntui pientä heittoa. Katsastus mies osasi sanoa, että alapallonivel pitäisi vaihtaa. Olin itsekin huomannut auton kolisevan välillä töyssyissä.

Ostin osan Erikoisrengas Ekegren C Ky:stä joka maahantuo Opelin alkuperäisosia. Hintaa osalla oli noin 25 euroa ja mukana tuli osan lisäksi kiinnitystarpeet.

Ajoin auton tallille, nostin kulman ylös ja irroitin renkaan. Alapallonivel on kuvan alimmainen osa, jarrulevyn takana.

Alkuperäinen nivel on niiteillä kiinni, jotka pitää poistaa. Siihen on kolme tapaa, eli tapin päiden rälläköinti, poraus osa paikoillaan tai koko alatukivarren irroitus ja poraus pöydällä. Valitsin jälimmäisen koska tukivarsi ei ole tiukassa.

Aluksi päätin löystää alatukivarren mutterit (18 mm avain), jotta näen saanko niitä irti. Taaimmainen pultti lähti ihan hyvin kuten etummainenkin, mutta etummaista ei saanut kokonaan pois ilman erään kumityynyn irroitusta.

Ja kyseinen osahan oli vielä kiinni T50 torksilla, jota itsellä ei tietenkään siinä ollut. Biltemasta saa hyvän torksisarjan jossa on myös niitä vastatorkseja alle 30 eurolla.

Lopuksi irroitin vielä sen pultin, joka menee pallonivelen läpi. Tämän jälkeen kiinnitin muut alatukivarren pultit vähän matkaa kiinni ja aloin mätkimään alapalloniveltä irti. Eniten tehoa hommaan sai, kun asetti meisselin jarrujen taakse siten, että sen kärki oli alapallonivelen vieressä ja löi meisseliä vasaralla. Pienellä kiilalla voi myös hieman aukaista  liitosta.


Kiila on tehty muotin ulostyöntötapista.


Alapallonivelen liitos.

Nyt kun tukivarsi oli irti, porasin vanhat tapit pois. Tein aluksi 3mm reijän keskelle tappia ja lopuksi 10mm. Käytin pylväsporakonetta, mutta homma onnistuu varmasti myös käsin.


Tukivarsi valmiina porattavaksi.

Porauksen jälkeen pesin osan hyvin ja maalasin sen pallonivelen päästä, jotta meisselin tekemän naarmut eivät alkaisi ruostumaan. Ei varmastikaan mikään pakollinen vaihe.


Maalattu tukivarsi.


Vanha ja uusi vierekkäin.

Kiinnitin uuden nivelen (13 mm avain)  tukivarteen  ja laitoin tukivarren muut pultit kiinni. Tämän jälkeen taivutin nivelen sellaiseen kulmaan, että se osuu sille tarkoitettuun reikään. Sitten nätisti tunkilla nostin nivelen pohjasta ja se loksahti paikoilleen. Laitoin nivelen lukitusmutterin kiinni ja kiristin nivelen kiinnitysmutterit, kuten myös kaikki muut mutterit.


Uusi nivel tuli kiinni pulteilla ja muttereilla.

Sain kun sainkin heti ajan katsastukseen ja läpihän se meni. Auto ei enää kolise ja muutenkin tuntuu jäykemmältä.

Aikaa hommassa voi kulua. Itsellä meni tietty hitusen pitempään kun jouduin pähkäilemään, mutta voisin kuvitella että aikaa kuluisi kaikkeen muuhun noin 2 tuntia ja alapallonivelen irtitakomiseen 1 tunti. Homma ei vaadi muita erikoistyökaluja kuin sen T50 avaimen, jos kyseinen kumityyny autosta löytyy...

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org