Pipari - Joulu Special

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Satuin OCF:n foorumilla näkemään piparin joka oli muotoiltu Opel-merkin mukaiseksi. Siitä innostuneena päätin vääntää samanlaisen, mutta käsin en sitä olisi koskaan saanut edes lähelle oikean näköistä. Päätin tehdä muotin jolla pipareita voisi sitten painaa saman tien useita.


3D-mallin väänsin Mastercam -ohjelmalla jolle se sitten myös koneistettiin.


Valmis piparimuotti.

Piparimuotti näytti ihan hyvälle. Se ei ollut kauhean terävä, mutta eipä tässä terästä oltukaan leikkaamassa.


Sulanu taikina ja muotti vierekkäin.

Muotin Opel-merkki on suunnilleen vectran keulan merkin kokonen, eli kohtalaisen suuri. Tuleepahan miehekkäämpiä pipareita :)


Ensimmäinen leikkaus.

Muottia sai painaa ihan kunnolla jotta pipari leikkaantuisi. Päätin käyttää puukkoa apuna. Jälki oli ihan hyvä. Ainut ongelma oli nyt saada pipari pellille. Se ei oikeen onnistunut, joten päätin tehdä taikinan suoraa pellille.


Toinen kokeilu.

taikinaa oli vaikea kaulia kun se oli pellillä, mutta ajan myötä se rupesi ohenemaan. Taikinasta tuli silti liian paksu, koska nyt kun sen olisi pitänyt jäädä pellille, se tarttui muottiin.


Pipariksi meni...

Lopulta sain siirrettyä pöydältä pipareita pellille. Ne hieman muotoutui siirron aikana mutta sille ei voinut pitään.


Ensimmäinen satsi uuniin.


Piparit paistumassa 5 minuuttia.


Ensimmäinen satsi valmis.

Ei tullu kovin hyviä, mutta olin odotellessani keksinyt paremman ja aika ilmeisen tavan tehdä piparit. Tein piparit pöydällä leivinpaperin päälle. Näin kaulimiseen jäi hyvin tilaa ja taikinasta tuli tarpeeksi ohutta.


Painojäljet.

Painoin hieman kevyemmin, jotta ne ei missään nimessä tarttuisi jostain reunasta ja sitten leikkasin puukolla kokonaan läpi.


Toinen satsi valmis.

Näistä tuli heti paremman näköisiä mitä ensimmäisistä. Pääosin siksi, että niitä ei tarvinnut siirtää mihinkään, paiti sitten koko paperi kerralla pellin päälle.


Toinen satsi valmis.

Tein vielä yhden pellillisen, jossa sitten hienostelin reunojen kanssa. Yhdestä paketista saa 14-15 piparia ja yhden piparin tekemiseen menee minuutti nykyisellä tekniikalla.


Opel-pipari läjä...

Siinä niitä on. Ihan mukavasti ovat ihmiset yllättyneet kenelle oon noita antanu maistettavaksi.

 

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org