Raitisilman suodatin

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Raitisilmasuodatin oli tullut tiensä päähän. Näistä on tietty vaikea havaita oikeaa vaihtoaikaa, mutta itse vaihdan suunnilleen 20 - 30 Tkm välein.

Homma on suhteellisen helppo. Avasin konepellin ja poistin sieltä sen tiivisteen mikä on moottoritilan ylälaidassa. Tiiviste lähti ihan vetämällä irti.


Kuvaa kannattaa klikata, jotta tiiviste erottuisi paremmin isommassa kuvassa.

Kun tiiviste on irti avasin suodattimen kotelon. Itse suodatin oli päistään kiinni kahdella nipsulla, jotka irtosivat kun niitä veti auton laitoja kohden. Kun nipsut aukesivat suodattimen pystyi nostamaan pois.


Ilman puhdistimen kotelo. Kotelon sivut olivat todella likaiset ja täynnä lehtiä.

Uutta suodatinta on vaikea laittaa väärin päin takaisin ja tässä Motonetin aktiivihiiliversiossa on merkitty ilman kulkusuunta.

Kun uusi suodatin oli paikoillaan, niin nipsautin ne niksut kiinni ja suljin kotelon. Kotelo ei loksahtanut mitenkään kiinni, joten ilmeisesti se moottoritilan tiiviste riittää.

Tiiviste meni paikoilleen ihan painelemalla. Piti vaan olla tarkkana, jotta se kansi olisi kunnolla välissä.

Hommaan kului aikaa noin 10 minuuttia mukaan laskien imuroinnin. Uusi tiiviste parantaa puhaltimen tehoa, ilman puhtautta ja laatua, eikä maksa kun noin 30 euroa. Kannattaa siis vaihtaa aina silloin tällöin.

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org