Musiikintoisto

 

HomeAutoProjektitKuviaLinkit

 

 

 

Kuten edellisessä projektissa mainittiin, ostin uuden vahvistimen. Se on toki ollut jo asennettuna puolisen vuotta, mutta olin suunnitellu kirjottavani tämän vasta kun homma on kokonaan valmis. Homma on muuten valmis, mutta en ole vielä saanut verhoilua vahvistinlaatikkoon.

Tosiaan edellisessä projektissa vahvarit olivat selkänojassa olevassa levyssä kiinni. Se oli toki helppo, mutta hieman epäkäytännöllinen asennus. Tässä linkki edelliseen asennukseen.


Kokoelma nykyisistä osista...

Päätin rakentaa kontin lattialle kotelon vahvistimille sekä muille osille. Aloitin homman mittaamalla osat sekä kontin. Tässä ensimmäinen suunnitelma. Cadinä toimi KeyCreator.


Kotelossa olisi ollut 8 kpl 40x40mm tuuletinta

Epäilin hieman ilmanvaihtoa, sähkönkulutusta sekä kustannuksia. Muutin koteloa siten, että tuuletus tapahtuu 4 kpl 80x80mm tuulettimilla.


Siniset ovat uusia tuulettimia...


Vahvistimien päälle tulee polykarbonaatti-ikkunat...

Laskeskelin että kyseiset tuulettimet vaihtaa kummankin vahvistimen sekä kaapelikoteloiden ilmatilan 6.8 kertaa minuutissa. Se tekee ilmavirtauksen nopeudeksi 0.8 metriä sekunnissa.

Ositn kamat puukeskuksesta ja hintaa tuli noin satku. Kokoamisessa ja sahauksesta kesti jokunen tunti.


CADistä koteloksi...

Heitin vahvarit kiinni ja aloitin johtojen asentamisen.


Asennus valmis...

Tuulettimille tein nippusiteistä johtosuojat. Ilman noita, pienet johdot räpättivät helpolla tuulettimien lapoja vasten.


Tuulettimet la lasit paikoillaan...

Tässä etuluukun allaolevat sähkösysteemit.


Näkyy paremmin kun klikkaat kuvaa...

Pyrin laittamaan kaikki sähköjohdot omalta puolelta. Kuvassa näkyvät mustat laatikot ovat kylmäkatodien muuntajia.


Sähkösotkua...

Oikessa laidassa menee RCA-johdot. Johdot on vedetty pitkiksi, jotta ne eivät olisi kerällä ja aiheuttaisi häiriötä. Ohut pikkujohto antaa virran tuulettimille.


Äänipuoli...

Erillissarjan tehonkesto on 2x100Wrms 4 ohmiin ja vahvistin antaa 2x200Wrms 4 ohmiin. Subi vahvistin on sama, mutta toimii sillattuna, jolloin tehoa tulee 600Wrms 4 ohmiin (2x300Wrms 2 ohmiin = 1x600Wrms 4 ohmiin). Näin jo puolella teholla päästään maksimivoimakkuuteen. Tämä takaa erittäin suuren häriöetäisyyden, eli äänen pitäisi olla puhdasta.

Nyt kun Mid-bassot potkivat kunnolla, ovien pellit alkoivat rämisemään. Tätä varten asensin painavaa ja paksua ääneneristyslevyä ovien sisään. Tämä poisti räminän sekä paransi midien ääntä entisestään.

Kuvia tulossa...

Äänen säätö tapahtui samalla tavalla kuin ennenkin, eli tietokoneohjelman ja tarkan mikin avulla. "White Noise" ja taajuusäänet toistettiin CD-levyltä. Tällä kertaa subbarin ja erkan päälekkäisyys saatiin säädettyä tarkasti, kiitos SPL:n jakosuotimien.


Kuvankaappaus säätöohjelmasta...

Etupään käyrä on oransilla, subi on violetti ja keltainen on kummankin yhdistelmä. Säätämällä jakosuotimet siten, että subi ja etupää soittaa mahdollisimman vähän samaa aluetta, voidaan eliminoida vaiheongelmat. Iman kunnollista jakosuotimien säätöä, etupään ääni saattaa kumota subin ääntä, tai toisinpäin.


Xetexillä säädettiin ääni muuten kohdalleen...

Kun säädöt oli kohdallaan, mittasimme 106 desibeliä kuljettajan pään kohdilta, ilman säröä. Tämän totesimme korvakuulolla sekä tarkastelemalla harmoonisia seurannaisia. Äänen sävy oli puhtaampi ja myös matalat toistuivat koville voimakkuuksille.

Säädöistä enemmän edellisessä ääniprojektissa.

4.5.2007

Ostin eräältä Opel harrastelialta lasikuidusta valmistetun kotelon, joka on tehty juuri samanlaiseen autoon kontin vasempaan sivuun. Kotelo oli tehty 12" subille, joten jouduin sitä hieman muokkaamaan.

Poistin aluksi vanhan kauluksen ja sitten mittailin ja leikkasin pahvista sopivan palan. Pahvin avulla piirsin levyyn muodon leikkausta varten.


Valmis leikkaukseen...

Leikkauksen tein pistosahalla, vaikka kuvassa onkin pylväsporakone. Lopuksi tasottelin reunaa viilalla.


Näyttäisi sopivan...

Seuraavaksi irrotin subin vanhasta kotelosta jotta saisin tarvittavat mitat. Raavin levyyn isolla työntömitalla jäljen leikkausta varten.


Sisäreikää tekemässä...

Kun kaulus oli valmis, heitin villat koteloon sekä sikaa kauluksen alle. Ruuvasin kauluksen vain neljällä ruuvilla, koska sika sen pitäisi kuivuttuaan paikoillaan. Subi tuli sitten useammalla, koska sihen en laittanut sikaa.


Loppusuoralla...

Uusi kotelo vapautti huomattavasti tilaa kontista, koska se täyttää muuten tarpeettoman tilan.


Tilava kontti...

Seuraavaksi teen päälylevyt uusiksi siten, että ne myötäilevät kontin reunoja. Lopuksi vahvistinlaatikolle, sekä subille uusi verhoilu. Tällä hetkellä subi näyttää hieman hassulle, varsinkin kun kotelo ei ole aivan pohjassa, kun maajohto kiertää sen takaa.


Uusi subi...

No laittelen kevään myötä lisää juttua kunhan saan lisää tehtyä...

13.7.2007

Sain vihdoinkin verhoilun tehtyä. Homma oli loppujenlopuksi aika helppo. Tein aluksi pahvimallin joka seurasi kontin reunoja. Tämän jälkeen kävin hakemassa puukeskuksesta 100cm * 120cm * 9mm vanerilevyn (~20 eur) ja sahasin sen pahvilevyn avulla oikean muotoiseksi. Sitten sahasin levyn 3-osaan jokaisen vahvistinlaatikon poikkipuun kohdalta.


Levyt leikattuna...

Ylimmässä levyssä on reikä, joka tosin jää verhoilun alle. Laitoin boksiin 0.5F konkan tasaamaan vahvistimien käynnistyspiikkiä, ja konkka on pari milliä liian korkea. Se ei kuitenkaan ylety levyn päälypinnan korkeudelle.


Myös herätteet, valot ja tuulettimet ovat nyt omien sulakkeiden takana...

Kun levyt olivat valmiit, hain biltemasta paketin tummanharmaata verhoilukangasta sekä spray-liimaa (~15 eur). Helpoin tapa oli aluksi leikata suunnilleen oikeen kokonen pala ja liimata se päältäpäin kiinni. Tämän jälkeen liimata reunat ja lopuki leitaka levyn väärältä puolelta mattoveitsellä ylimääräiset palat pois.


Lopputulos...

Kuvassa levyt näyttää hieman erivärisiltä, mutta luonnossa tälläistä ei huomaa. Levyt olivat verhoilun jälkeen niin passelit, että niitä ei täytynyt kiinnittää millään vahvistinlaatikkoon. Ne ei kolise töyssyissä tai muuta ja ne on helppo avata jos jotain täytyy tehdä. Tässä vielvä muutama kuva:


Subi istuu nyt syvemmällä, kun maakaapeli menee sen edestä ei takaa...


Tälle laitaa piti jättää pieni rako sivukannen eteen, jotta sen saa auki.


Vahvistimet sekä uusi subi ei rajota takakontin käyttöä eikä estä pitkien tavaroiden kuljetusta.

Enään jäljellä olisi sormisuojat tuulettimille ja ehkä jotkut kehykset ikkunoille...

   

 


Copyright (c) 2004 PostPro T:mi. All rights reserved.

ekto@desteem.org